För- och nackdelar med att flyga

Uncategorized

Written by:

Det finns många olika sätt att transportera sig genom luften. Det kan till exempel vara med luftballong, zeppelinare eller helikopter. Men det snabbaste och mest bekväma alternativet är flygplan. Med ett flygplan kan man ta sig till alla världens hörn till ett relativt bra pris. Under tiden kan man underhålla sig själv på annat sätt samtidigt som man förflyttar sig i extrema hastigheter mot sin destination. Precis som med alla transportmedel finns det både för- och nackdelar med att flyga.

Fördelar med att flyga

Den främsta fördelen med att flyga är som redan nämnt att det går snabbt. En flygning från Sverige till södra Spanien tar 4-5 timmar, medan det tar cirka 30 timmar om man skulle välja att köra samma sträcka. I de flesta fall är det även ganska enkelt att få tag på en flygbiljett till ett rimligt pris och därför kan det ofta vara prisvärt att flyga. Om man bara hittar dyra biljetter och måste resa med just den avgången, finns det alltid en lösning. Du kan välja att använda ditt kreditkort med skyhög ränta, men det är betydligt bättre att besöka Enklare där du har möjlighet att ta ett förmånligt lån med låg ränta. En annan fördel när man flyger är att man kan göra saker som man inte kan göra när man exempelvis kör bil, som att jobba eller vila. Efter en flygresa är man ofta trött och sliten, därför är det en utmärkt idé att jobba ombord så man slipper det när man har anlänt till sin destination.

Nackdelar med att flyga

Givetvis finns det även nackdelar med att flyga, och det pratas mycket om den miljöpåverkan som flyget har. Exempelvis kan en resa från Stockholm till Göteborg ta lika lång tid med flyg som med tåg, men med det senare är du snällare mot miljön. Detta då man i flygresan måste räkna in tiden på flygplatsen med incheckning, säkerhetskontroll och ombordstigning. Man måste dessutom ofta vara på plats vid sin gate senast 30 minuter innan avgång. Man måste även inkludera tiden man lägger på destinationsflygplatsen.

En annan nackdel med att flyga är att det, såvida man inte bokar biljetter i affärsklass eller första klass, är väldigt trångt och att man har dåligt med benutrymme. Är man lång eller lite överviktig kan det vara väldigt obekvämt att spendera tid ombord på ett flygplan och då kanske man bör överväga ett annat transportalternativ om det är möjligt.

Det finns säkerligen fler för- och nackdelar med att flyga. Men med dagens teknik kan vi åtminstone hoppas på att vi snart har möjlighet att flyga på ett mer miljövänligt sätt. Om eller när det sker vet vi inte. Men om det sker har man i så fall lyckats ta bort den största nackdelen med att flyga, och det skulle vara en väldigt bra början.

lookout