Därför ska du välja bilen istället för flyget just nu

Uncategorized

Written by:

Du som gör många längre resor, till exempel i jobbet, föredrar säkert att flyga. Det finns så klart många fördelar med det. En av dem är att det går mycket snabbare att komma fram. Trots det bör du inte ta flyget just nu.

Det har nog inte undgått någon att vi befinner oss mitt i en pandemi då covid-19 skoningslöst drar fram över jorden. Länge var flygresorna utskällda på grund av den klimatpåverkan de orsakade, men nu är hotet plötsligt ett annat. Att sitta tätt tillsammans med andra människor i en kabin är inget som rekommenderas just nu. Det är alltså läge att köpa bil om du inte redan äger en. Hos Riddermark Bil köper du enkelt en begagnad bil som passar dina behov.

Hög smittorisk i flygplan

Att flyga är bekvämt på många sätt. Du sitter bekvämt och kan arbeta, läsa en bok eller bara slappna av. Du kommer också fram till din destination snabbare än om du skulle ha kört bil. Problemet med flyg är att du under en lång tid vistas bland massor av andra människor i en kabin. En viss del av luften du andas återvinns också, vilket gör att virus lättare kan sprida sig. Många flygbolag har vidtagit säkerhetsåtgärder, men ingen kan garantera att de verkligen hjälper. Kör du bil kan du istället välja att köra helt ensam, vilket minskar risken för smitta till nära noll. Just nu är det många som längtar efter en flygresa till varmare breddgrader. Det är dock inte möjligt för tillfället eftersom många länder är under lockdown, men hjälps vi alla bara åt och jobbar tillsammans kommer det snart att gå att flyga till värmen igen.

Fördelar med bil när du pendlar

Det är lätt att bara se nackdelarna med att bilpendla, men det finns även en mängd fördelar. En av dem är att du kan ta dig ända fram till din slutdestination. När du flyger kan du behöva vänta på en taxi eller en hyrbil. Dessa alternativ är dessutom ganska kostsamma. När du kör bil kan du också välja exakt vilken rutt du vill och ta en paus när det passar dig. Du får även med dig en hel del mer packning om det skulle behövas. Just nu är dock den största fördelen att du slipper oroa dig för smitta.

Tänk på detta när du ska köpa en begagnad bil

När du ska köpa en bil finns det en del saker att tänka på. Fundera först över vilka behov du har. Brukar du till exempel köra många längre sträckor? Då kan en bil som är ganska energisnål vara ett bra alternativ. Behöver du ha med dig en del packning? Då behöver du en bil med ett generöst bagageutrymme. Du kan också fundera på saker som vilken typ av vägar du oftast kör på samt om det behöver finnas plats för fler i bilen. Hos Riddermark Bil finns en smart filterfunktion som gör att du snabbt kan sortera fram de bilmodeller som passar dig, sedan är det bara att välja och vraka.

lookout