Att fördriva tid på flygplan

Uncategorized

Written by:

Flygplan i all ära men hur kul är det egentligen att flyga efter några timmar uppe i luften? Tiden går långsamt och ungen som gråter på sätet bakom har förmodligen aldrig gråtit så länge och så högt förut. Så hur gör man då egentligen för att få flygtiden att gå utan att man kollar på klockan varannan sekund?

Ladda ner filmer innan take off

Ett mycket smart tips är att ladda ner filmer, serier och ljudböcker innan man ska åka på en lång flygresa. Ladda ner dem för att ha tillgång till dem när du är offline, det vill säga när du inte har möjlighet till internetanslutning. Detta är ett utmärkt sätt för den som har en dator eller en smartphone med sig. För den som inte har någon av dessa prylar kan ett annat tips faktiskt vara att skaffa detta inför resan. Finansiera köpet via den smarta tjänsten zmarta, där kan du ta reda på hur mycket pengar du kan låna.

Ta med bästa sällskap och sällskapsspel

Det absolut bästa tipset är ju förstås att flyga med ett trevligt sällskap, då går flygresan mycket snabbare. Om du och ditt sällskap skulle få slut på samtalsämnen efter några timmar på ett flyg kan sällskapsspel vara en räddare i nöden. Det bästa är då förstås att ta sällskapsspel som inte tar allt för stor plats. En kortlek eller ett Yatzy brukar fungera att spela på flyg. Även frågespel som MIG är perfekt att ha med sig.

Skriv eller läs

För bokälskaren kan flygresan vara en härlig stund för en bok. Under en riktigt lång flygresa kan en bokslukare till och med lyckas ta sig igenom en hel bok, vilket är något att uppskatta eftersom att det gissningsvis inte finns tid till det en helt vanlig dag. Ett annat sysselsättningstips är att skriva. För den som studerar eller behöver skriva av andra orsaker, exempelvis arbetsrelaterade grejer, så är flygresan en perfekt plats för detta. Ta med laptopen och släng upp den i famnen eller på det utfällbara bordet framför dig.

Ta med utrustning och sov

Flygningen kan ju också vara en skön stund för vila och lugn och ro. Ta med dig sovmasken, en liten kudde och öronproppar i handbagaget. Sätt dig så bekvämt det bara går i flygstolen och låt ögonlocken falla ner. Njut av att du har en stund för dig själv där du inte kan göra annat än att sitta stilla och invänta landningen. En tupplur eller en längre vila skulle du säkert uppskatta en vanlig dag så varför inte ta vara på tiden du har på flyget. Om du sover på flyget en stund är du dessutom utvilad och redo för nya utmaningar, jobba eller turism när du väl är framme på din destination.

lookout